Goud Sparen,Goud Kopen,Goudrekening
Geld zoals geld bedoeld is ! FGA NL, FysiekGoudAdvies Nederland

De goudprijs zuiver goud per gram

Wanneer u goud wilt gaan aankopen dan is de actuele en realtime goudkoers van groot belang. Volgt u de goudwaarde stijging en de koersbewegingen in de allesomvattende grafieken.

De historische goudkoers grafiek gaat zelfs terug tot 1972.

goudprijs,goud kopen,goud sparen,goudpensioen,goudwaarde,fysiek goud advies nederland,fga nl,

Naast de historische prijzen kun je ook de real-time-, dag-, week-, maand- en de jaarkoers van de goudprijs volgen. In de koers wordt de spotprijs getoond. De internationale goudmarkt is in dollar ($) per troy once genoteerd (1 troy ounce = 31.1034768 gram en 1 kilo = 32.1507466 troy ounce). De grafiek toont ook de prijs in Euro (€), Kilo en Gram.

goudprijs, goudwaarde

De spotprijs van goud, wordt bepaald door de bied- en laatprijzen van grote internationale banken. De spotprijs is de prijs voor directe levering van goud. Niet alle banken geven de goudprijzen op hetzelfde tijdstip af. Hierdoor kunnen verschillende goudkoersen net iets van elkaar afwijken. De goudprijs gaat 24 uur per dag door.

GOUD Grafiek

Hier een weergave van wat goud het laatste jaar en de laatste jaren gedaan heeft ten opzichte van de euro.

Goudprijs in euro, over 1 jaar

Goudprijs in euro over 10 jaar

Goudprijs in euro over 20 jaar

goudprijs per gram,goudkoers,


goudprijs 10 jaar


goudprijs 20 jaar


In tegenstelling tot aandelen, wordt goud niet verhandeld op de beurs. Echter zijn er wel producten op de beurs waarmee je kunt beleggen in goud. Voorbeelden zijn: Turbo's, sprinters, speeders, ETF's, warrants, certficaten, etc.

Hoe komt de goudkoers tot stand?

goudprijs, goud kopen, goud sparen, goudpensioen,goudkoers,goudwaarde,

De prijs van goud kan eenvoudig gevolgd worden d.m.v. een koers, de goudkoers. Maar hoe komt de koers tot stand? Om een simpel antwoord te geven: Het klassieke marktprincipe van Vraag en Aanbod!

Het aanbod van goud staat vast. Er is een maximale hoeveelheid goud aanwezig op de aarde. Dit staat vast en kan niet veranderd worden. Het delven van goud wordt steeds arbeidsintensiever en dus duurder. Schaarste treedt toe. Het delven van goud gebeurd gecontroleerd. Hierdoor is de winning van goud stabiel en constant.

De vraag naar goud wordt bepaalt door juweliers, tandartsen, elektronica waar goud in verwerkt is, goudbanken, overheden, fluctuerende valuta's; euro en dollar, speculanten en beleggers.

goud beleggen,goud investeren,goudsparen,goud beleggers,goudkoers,goudprijs,goudwaarde,

Is de vraag naar sieraden hoog, of kopen centrale banken massaal goud als opslag van waarde, of kiezen beleggers een veilige spreiding van hun aandelenportefeuille, dan zal de prijs van goud oplopen. Gaan centrale banken de goudreserves massaal dumpen voor cash of wanneer beleggers weer meer risico durven te nemen en futures in goud dumpen, dan zal de goudprijs dalen.

Elke seconde worden er transacties in goud gedaan. Dat kan zijn in de vorm van futures op de New York Mercantile Exchange. Een feit is dat er meer futures in omloop zijn dan dat er fysiek goud in omloop is. Dit kan, omdat speculanten veelal niet de intentie hebben om goud (gold bullion) in handen te hebben. Ze speculeren op de goudprijs. Naast de handel op de New York Globex en Comex wordt er ook volop gehandeld in Londen. In Londen wordt het grootste volume goud ter wereld verhandeld.

Een andere factor aan de vraagzijde is de cfd trading. Hierbij wordt fysiek goud helemaal niet meer gebruikt. Voor cfd's wordt de spot gold price gebruikt (komt tot stand door vraag en aanbod). De tweemaal daagse AM en PM London Gold Fixing wordt als richtprijs gebruikt.

Goudprijs 24 uur per dag


In de grafiek is goed te zien hoe de goud beurzen in Londen, New York, Sydney en Honk Kong elkaar overlappen. Er is dus 24 uur per dag een goudprijs. In het weekend zijn de beurzen gesloten.

 Wij hopen dat u hier veel nuttige informatie zult vinden. We besteden veel aandacht aan de kwaliteit van onze producten en diensten. U kunt gedetailleerde informatie over onze producten en diensten online vinden, of u kunt contact opnemen met onze klantenservice voor verdere ondersteuning of informatie. druk hier

goudkoers,goudprijs,goudwaarde,goud belegging,goud investeren,goud kopen,goud vermogen,fysiek goud,