Goud Sparen,Goud Kopen,Goudrekening
Geld zoals geld bedoeld is ! FGA NL, FysiekGoudAdvies Nederland

GOUD INVESTERING

goud kopen, goud sparen, goud investeren,pgh, pim pgh,pgh gold

Wie in goud wil investeren heeft heel wat mogelijkheden. Voor de doorsnee belegger vallen goudstaven van 12,5 kg uiteraard wat duur uit, maar er bestaat ook een heel scala aan kleinere goudstaven en goudplaatjes, van één kg tot enkele grammen. Populair zijn nu de kleine aankopen van goud, als investering en waarde vastheid.Goudprijs per gram en waarde van uw goud

goudprijs, goud waarde,goud beleggen, goud investeren, goud sparen, goud  kopen, pgh,pgh pim,

Gezien de vele internationale en economische variabelen spreekt het voor zich dat de goudprijs per gram constant fluctueert. Net als de prijs per troy ounce of de prijs per kilo. Via de actuele goudprijzen van de London Bullion exchange, kan men dat zien. De goudprijs wordt hier zowel weergegeven in euro per troy ounce, als euro per kilo en per gram.

Deze goudprijs per gram is van belang als u goud wilt verkopen of kopen. Zo zijn O.a. sieraden ook wel sloop-, oud goud, prijs gevoelig. Daarbij is het cruciaal dat u naast het gewicht van het goud ook weet wat het goudgehalte, het aantal karaat, is.

goud beleggen, goud investeren, goud sparen, goud kopen,pim gold,pim goud,pimconcepten,,
Zuiverheid goud, goud karaat, goud info

Goudgehalte:

De zuiverheid van goud wordt gemeten in karaat. Hierbij staat 1 karaat voor 1/24e deel goud. 24 karaat goud is het meest zuiver. In de tabel hiernaast wordt het goudgehalte nader uitgelegd.

Meestal staat er een merkteken (goudmerk) op het gouden voorwerp wat aangeeft wat de zuiverheid is. Omdat zuiver goud van nature zacht, en dus gevoelig is voor krassen, wordt het voor sieraden vaak gemengd met koper, zilver of platina. Dat is ook de reden dat de meest voorkomende sieraden worden gemaakt van 14 of 18 karaat goud.

Deze mengvorm, of legering, bepaald ook de kleur van goud. Puur en dus 24 karaat goud, is geel van kleur, het wordt ook wel fijngoud genoemd. Een bekende vorm van goud is witgoud, door de legering met zilver is het echter lichter van kleur.

De voorraad goud die er volgens de GFMS nog in de wereld is, bestaat uit goud verdeling:

  • Industrieel goud  12%
  • Investeringen  18%
  • Goudsector 17%
  • Verloren gegaan of onbekend 2%
  • Juwelen  51%
goud kopen, echt goud, puur goud, pim gold,pim goud,pim concepten,pim producten,

Goudbaren

Bij goudbaren is het vrij makkelijk om te zien wat het goudgehalte en gewicht zijn. Op de baar staat dit namelijk altijd aangegeven. Bijvoorbeeld 10 gr. 999,9 betekent dat de baar 10 gram goud bevat in de meest zuivere vorm. Daarnaast heeft de goudsmid(fabrikant) vaak een keurmerk, inclusief serienummer, op de baar vermeld. 

Stijgende goudprijs bij toenemende inflatie en politieke onrust

In tegenstelling tot veel andere investeringsinstrumenten, levert goud geen extra inkomen op. Een investering in goud is puur gericht op het realiseren van meerwaarde. De vraag naar goud, en dus de prijs ervan, zal drastisch stijgen in tijden dat het inflatieniveau hoger dreigt te worden, dan de nominale rente die investeerders kunnen behalen. Op zulke momenten verkiezen heel wat beleggers de overstap naar tastbare waarden, als goud, en drijven zo de goudprijs op.

Meer algemeen kan men stellen dat een sterk pessimisme over de conjunctuur of over internationale politieke ontwikkelingen, een stimulans voor de goudprijs vormen.

goud kopen, echt goud, puur goud, investeren goud,goud beleggen,goud sparen,pim goud,pimgold,pimconcepten,pim producten,

Goud is geen belegging.

Goud is een alternatieve manier om spaargeld vast te leggen

Goud abonnement als investering

Bij het goud abonnement onderscheiden we ons, door constante aankoop van kleine hoeveelheden fysiek goud. In het eerste geval is de waarde van het goud afhankelijk van de hoeveelheid. Bij een stijgende goudprijs stijgt de waarde van uw aangekochte goud, en daalt de goudprijs dan daalt logisch de waarde van uw goud. Echter anders dan bij beleggingen en obligaties. Die zijn afhankelijk van resultaten van anderen. Goud fluctueert, maar over periodes van 10 jaar is de goudprijs altijd gestegen, ten opzichte van het aankoopmoment 10 jaar ervoor.

De goudrekening en het goudcertificaat

PIM goud baren,goud kopen, echt goud, puur goud, investeren goud, goud beleggen, goud sparen,

Naast goud kopen in de vorm van goudstaven of goud abonnement, kan men ook nog op andere manieren in goud investeren. Een goudrekening is een rekening bij een financiële instelling waarop geen tegoed in geld wordt geadministreerd, maar een tegoed in goud. Het (elektronisch) rekeningafschrift vermeldt de details van elke aankoop of verkoop van goud, alsmede het saldo van de rekening. Alles uiteraard weergegeven in een gewicht aan goud. Een goudcertificaat is een (verhandelbaar) waardepapier, dat aangeeft dat de houder ervan eigenaar is van een bepaalde hoeveelheid goud bij een bank.


FGA fysiek goud advies,verkoop goud, goud verkopen, goud koop,goudrekening,goud abonnement,goudkaarten, goldcards,pim goud, pim gold,pim producten, pim concepten,pim mogelijkheden,pim cards,goldbar, goudbaren,goudbaar,,pgh holland, fysiek goud kopen,fysiek goud sparen, goud beleggen, goud investeren,pimgold,pim abonnementen,pim goudrekeningen,

 

GOUD & PRIJS

goud kopen, echt goud, puur goud, investeren goud, goud beleggen, goud sparen,pimgold,pim goud,

De goudprijs wordt vooral bepaald op de internationale goudmarkt en uitgedrukt in Amerikaanse dollar per troy ounce (31,1035 gr). Wie wil beleggen in gouden munten of baar goud, zal doorgaans ietsje meer moeten neertellen dan de werkelijke goudwaarde van de staaf of munt. Men betaalt namelijk een premie die samenhangt met het gewicht van de munt of staaf. Zo is men voor een staaf van één kilogram minder premie verschuldigd dan voor tien staven van 100 gram. Een heel brood is ook goedkoper dan twee halve broden.

Overigens zijn sommige analisten van mening dat de waarde van goud schromelijk overschat wordt sinds dat edelmetaal niet langer als dekking voor onze munteenheid wordt gehanteerd. (goudstandaard)

De geschiedenis van goud

oud goud, geschiedenis goud

We weten niet wie voor het eerst goud gevonden heeft. Goud is waarschijnlijk het allereerste metaal, dat mensen leerden kennen.

Toetanchamon

Geschiedenis goud

We vermoeden dat de Egyptenaren zijn begonnen met het zoeken en gebruiken van goud. Het Egyptische woord nub betekent goud. Ook toen het goud in Egypte op was, haalden ze het uit Klein Azië. Veel gouden voorwerpen werden in 1923 gevonden. Men ontdekte toen het graf van Toetanchamon. Toetanchamon is een farao die in de veertiende eeuw voor Christus leefde. In zijn graf vond men een schat van goud, edelstenen en kunstwerken. Heel bekend is het gouden dodenmasker.  

De Azteken en de Inca's 

Azteken en inca's goud en sieraden

Niet alleen de Egyptenaren zijn begonnen met goud te delven. Toen de Spanjaarden Amerika in hun bezit hadden, troffen ze daar veel goud aan. In 1518 kwam de Spanjaard Cortez met een leger van zeshonderd man in Mexico aan. Hij trok het binnenland in en slaagde erin de Aztekenkoning Montezuma de 2e te verslaan. Hij sleepte een onnoemelijke hoeveelheid goud van de Azteken naar Spanje. Pizarro nam de Incakoning gevangen en wilde een losprijs. Die losprijs bestond uit het vullen met goud van een kamer, waarin de Incakoning gevangen zat. Ze moesten alle gouden voorwerpen omsmelten tot staven.

De goldrush

Goud gekte, goud klomp, goud sutter marshall

Goud trekt veel mensen aan. Dat bleek wel in 1848 in de Verenigde Staten. John Sutter, een Amerikaan van Duitse afkomst, was bezig met het bouwen van een zaagmolen. Zijn helper, James Marshall, zag bij toeval dat er wat gele stukken metaal tussen het grind, dat uit de rivier kwam, zat. Natuurlijk werden ze ontzettend nieuwsgierig. Ze hadden zomaar wat goudklompjes, ook wel nuggets genoemd, ontdekt. Die ontdekking had grote gevolgen. Meer dan veertigduizend avonturiers uit alle delen van Amerika en Europa gingen op zoek naar goud. Nog erger was het toen er in 1896 goud gevonden werd in Klondike (een plaats in Alaska). De “jacht op goud”, in het Engels heet het de “goldrush”, heeft heel wat vechtpartijen opgeleverd. Maar er waren niet alleen goldrushes in Amerika, maar ook in Australië.  

De gouden standaard

goud standaard, goud waarde, intrinsieke waarde

Ieder land kan een bepaalde hoeveelheid goud omzetten in biljetten. Dus in papiergeld. Tot 1930 was het de gewoonte, dat er in een land evenveel goud in de kluis van de regering lag, als er papiergeld in gebruik was. Tussen de eerste en de tweede wereldoorlog bleek eigenlijk al snel, dat dit niet langer ging, omdat er te weinig papiergeld was. Ook als de schatkist van het land leeg was, werden er nog steeds bankbiljetten gedrukt. Elk land heeft een bepaalde hoeveelheid goud. Dat goud wordt bijvoorbeeld gebruikt om een ander land mee te betalen. Ongeveer de helft van al het goud dat op de wereld gevonden is, bevindt zich in de kluizen van de Verenigde Staten in Fort Knox. Tegenwoordig gebruikt men de Gouden Standaard niet meer, omdat het niet meer mogelijk is om evenveel biljetten als goud te hebben.

goud kopen, echt goud, puur goud, investeren goud, god beleggen, goud sparen,

Wij hopen dat u hier veel nuttige informatie zult vinden. We besteden veel aandacht aan de kwaliteit van onze producten en diensten. U kunt gedetailleerde informatie over onze producten en diensten online vinden, of u kunt contact opnemen met onze klantenservice voor verdere ondersteuning of informatie. druk hier

goud beleggen,goud investeren,investeren in goud,fysiek goud,goudsparen,spaarplan,goud invest,beleggen in goud,goud kopen, goud koop, goud verkopen,goud verkoop,goud advies,goud adviseurs,advies in goud,