Goud Sparen,Goud Kopen,Goudrekening
Geld zoals geld bedoeld is ! FGA NL, FysiekGoudAdvies Nederland

Goud investeren

Goud sparen, goud investeren, goud kopen, goud beleggen,

Investeren in goud

Er zijn een groot aantal redenen om te investeren in fysiek goud. Er is een verschil tussen sparen en beleggen. Een spaarder probeert een deel van zijn vermogen veilig te stellen voor de toekomst. Een goud-belegger of investeerder wil profiteren van de koersschommelingen. Wij hebben steeds meer te maken met particulieren kleine zelfstandige en MKB'ers, die fysiek goud kopen als goud spaarder of zekerheid voor de oude dag. Wij hebben wat belangrijke punten over fysiek goud voor u hieronder samengevat.

Goud is geld

Goud is al meer dan 3.000 jaar een uitwisselingsmedium met alle kenmerken van geld. Geld dient aan een aantal criteria te voldoen waaronder: 

 • Algemeen aanvaardbaar ruilmiddel (goud is overal ter wereld inwisselbaar, papieren valuta niet. De Zimbabwaanse Dollar heeft buiten Zimbabwe geen enkele koopkracht).
 • Deelbaar (als een goudstaaf/-baar gedeeld wordt blijft de totale waarde hetzelfde).
 • Compact, eenvoudig te transporteren en een hoge waarde per gewichtseenheid.
 • Steeds zeldzamer en moeilijk te verkrijgen. (Papieren geld heeft deze eigenschap niet, omdat dit onbeperkt kan worden aangemaakt door overheden en nu door particuliere banken).
 • Slijtvast en onverwoestbaar (99% van al het goud dat ooit is gedolven is nog steeds beschikbaar).

Goud en intrinsieke waarde

In tegenstelling tot papieren geld of virtueel geld in een computer van een bank (niets meer dan elektronische bits en bytes) heeft fysiek goud een intrinsieke waarde. Deze waarde komt voort uit de fysieke eigenschappen van goud. Goud is zeldzaam, onverwoestbaar, moeilijk om uit de grond te halen en wordt over de gehele wereld als waardevol gezien.   

Goud bescherming om verlies van vermogen.

Goud waarde, intrinsieke waarde, goud inflatie

In tijden van politieke onzekerheid, hoge inflatie en devaluatie van de valuta, biedt goud een uitstekende bescherming tegen verlies van vermogen. Hiernaast behoudt fysiek goud altijd een intrinsieke waarde. Financiële producten zoals aandelen, valuta, (staats)obligaties, staatsleningen, spaarrekeningen, bankdeposito's hebben allemaal het risico dat de waarde tot 0 kan dalen. Fysiek goud is een van de weinige beleggingsinstrumenten, waarbij u niet afhankelijk bent van de prestatie van een tegenpartij die de waarde garandeert (counterparty-risk). Bedrijven en banken kunnen failliet gaan, overheden kunnen eenzijdig hun contractuele verplichtingen die ze zijn aangegaan wijzigen door obligaties niet langer af te lossen en/of door het creëren van inflatie en/of devaluatie van de munteenheid. Fysiek goud blijft echter fysiek goud en zal altijd een waarde representeren.


De goudproductie neemt al jaren af en de vraag neemt toe.

De wereldwijde goudproductie neemt al jaren af terwijl de vraag toeneemt. In 70'er jaren had Zuid Afrika de grootste goudproductie ter wereld, met een jaar productie van 2.000 ton, de Braziliaanse goudproductie piekte in 1982, de Canadese goudproductie piekte in 1991, Australian in 1996 en de Amerikaanse in 1997. In al deze landen zijn geen grote goudvondsten meer gedaan. Ook het 'makkelijk' winbare goud is in de bestaande mijnen steeds moeilijker.

goud kopen, goud investeren, goud beleggen

Top 5 Goud 2015

Top 5 Goud 2015 is bekend. Welke landen produceren het meeste goud en hoe ziet de 5 goudmijnen eruit? De wereldwijde goudproductie is in 2015 met 2% toegenomen ten opzichte van 2014. In totaal werd er in 2015 wereldwijd 3109 ton goud gemijnd. De stijging was met name te danken aan Canada, Mexico en Indonesië. Canada produceerde in 2015 15% meer goud dan in 2013. De stijging kwam uit op zo’n 20 ton. De goudproductie Rusland steeg met 9% in 2014 versus 2013. In absolute getallen steeg de productie van goud met 23 ton. China blijft de grootste goudproducent ter wereld. Het land zag de goudproductie wat afnam maar met 460 ton ruim blijven ze de grootste producent van goud.

Hieronder een tabel waarin de goudproductie staat van de verschillende landen over 2015.


Land

2013

2014

2015

Delta

1

2

China

Australia

438.2

268.1

465.7

269.7

460.3

273.8

-0.02%

 1.5%

3

Russia

248.8

272.0

268.5

-0.01%

4

USA

228.2

200.4

214.0

 7%

5

Peru

187.7

169.3

170.5

0.01%

goud kopen, goud sparen, goud investeren

Rusland had in 2014 positie 2 overgenomen van Australië maar dat is weer gekeerd. Amerika heeft, met een min van -/-12% 2014 nu 7%  in 2015,  in de goudproductie. Mexico zag de goudproductie met 15% ruim stijgen. China en Rusland produceren gezamenlijk 23,7% van de wereldwijde goudproductie. De totale goudproductie in 2015 steeg met 2%, de doelstelling qua inflatie van de meeste centrale bankiers.Goud beschermt u tegen inflatie

Inflatie is de onzichtbare belasting bewust gecreëerd door de monetaire expansie politiek van centrale banken en overheden. In tegenstelling tot wat politici en centrale bankiers u willen doen geloven, namelijk dat zij de bewakers van uw koopkracht zijn en vechten tegen inflatie, zijn zij de primaire veroorzakers van de inflatie. De inflatiepolitiek is gunstig voor iedereen die veel schulden maakt en zeer ongunstig voor iedereen die probeert een vermogen op te bouwen. De laatste 30 jaar is de koopkracht van de gulden, euro en dollar gedaald met meer dan 50% en de laatste 90 jaar zelfs met meer dan 95%. Als de centrale banken ons inderdaad beschermen tegen inflatie dan hebben ze in ieder geval de laatste 100 jaar geen goede prestatie geleverd. Goud heeft in deze periode zijn koopkracht behouden. Er zijn periodes aan te wijzen waarbij het verstandige was om in andere financiële instrumenten te beleggen dan fysiek goud maar over langere perioden is er geen enkele belegging die zijn koopkracht zo goed behoudt als fysiek goud.

fysiek goud inflatie bescherming

Beleggen in goud hoe ?

Besteding in echt fysiek goud kan op diverse manieren. Wij geven hier een aantal mogelijkheden, waarmee u kunt beleggen in echt fysiek goud. Ieder product heeft zijn voor- en nadelen. Het unieke van fysiek goud is dat u niet afhankelijk bent van de betrouwbaarheid en de solvabiliteit van een tegenpartij, waarmee u een contract heeft gesloten.

Fysiek goud in eigen bezit

goud kopen, goud beleggen

De aankoop van dit edelmetaal in fysieke vorm zoals gouden munten, goudstaven,-baren is de meest zuivere vorm van het beleggen in goud. De belegger heeft het goud echt in eigen bezit en is niet afhankelijk van een derde partij die zijn verplichtingen moet nakomen. 

Fysiek goud is er in vele vormen. De meest gebruikte producten zijn gouden beleggingsmunten, goudstaven en goudbaren en nu ook de goud kaarten in verschillende nominaties vanaf 0.1 gr. De belegger dient zelf zorg te dragen voor de opslag en verzekering. Fysiek goud in eigen bezit heeft voor veel beleggers meer betekenis dan het investeren in goud via de van hieronder genoemde methodes. Voor deze beleggers is goud gelijk aan geld en heeft alleen goud de volledige eigenschappen die geld dient te hebben. Daarbij is fysiek goud anoniem, het bezit ervan staat nergens geregistreerd of vastgelegd in de database van een bank of beurs. Veel beleggers in fysiek goud willen niet direct profiteren van de koersstijging van de goudprijs maar willen beschermd zijn tegen het verlies van opgebouwd vermogen naar de toekomst.

goud kopen, goud investeren, goud sparen, goud beleggen,

Goudrekening

Een goudrekening volgt de goudprijs. (IGK goudprijs) De rekeninghouder koopt namelijk een hoeveelheid gram op zijn rekening.

Wij hebben 4 soorten van goudrekeningen, Abo, BBB, BGS, IGABGK-plus deze worden hier onder beschreven. Met goud terugkoop optie Pim gold.

Goud kopen, goud abonnement,BBB - Best Buy Bonus Goud Koop bestaat uit 4 vormen

BBB - Best Buy Bonus Goud Koop bestaat uit 4 vormen.

Is eventueel ook met maandelijkse inleg mogelijk.

Vanaf € 0,- t/m € 200,-. De duur is minimaal 12 maanden.

Door een éénmalig bedrag te storten, koopt u korting in op uw volgende aankopen.

 1. STANDAARD abonnement géén kosten, geen meerwerk, dus geen extra kosten, geen opslag kosten en 1% korting op de inkoop.
 2. COMFORT inschrijving éénmalig, geen meerwerk, dus geen extra kosten, geen opslag kosten, 9.5% korting op de inkoop.
 3. DELUXE inschrijving éénmalig, geen meerwerk, dus geen extra kosten, geen opslag kosten, 12% korting op de inkoop.
 4. GOLD  inschrijving éénmalig, geen meerwerk, dus geen extra kosten, geen opslag kosten, 18% korting op de inkoop.
Goud kopen, goud abonnement,IGA - Internationale Goud Abonnement ook wel Goud Abo.

IGA - Internationale Goud Abonnement ook wel Goud Abo.

Bestaat uit een betaling eenmalig van min.  € 750,- en daarna maandelijks een overboeking van min. € 25,- voor een minimale looptijd van 24 maanden. Plus 7% korting over de goudprijs inkoop. Zo bouwt u toch een mooie besteding op, met een kleine maandelijkse uitgave. zie ons voorbeeld


 • Kosten (inschrijving eenmalig)
 • Geen meerwerk
 • Geen opslagkosten
BGS - Best Gold Spot eenmalige aankoop met gedeeltelijke uitlevering

BGS - Best Gold Spot eenmalige aankoop met gedeeltelijke uitlevering.

Inleg start met min. € 10.000,-. Directe toegang tot goudmarkt tegen de goldspotprijs. Uitgaand van een looptijd van 1 jaar. Het eerste deel krijgt u direct geleverd tegen de actuele goldspotprijs. Het tweede deel ontvangt u na 12 maanden.

Het tweede deel heeft u óók voor de goldspotprijs aangekocht. Bij uitlevering van het tweede deel ontvangt u 7,2% in gewicht aan extra bonusgoud over het tweede deel.

 • Kosten 1%  (van het inschrijf bedrag)
 • Geen meerwerk
 • Geen opslag kosten
 • Verzend kosten
 • Levering van het eerste deel binnen 21 werkdagen na ontvangst betaling én opdracht.
Goud kopen, goud abonnement,BGK - Plus eenmalige aankoop met uitlevering

BGK - Plus eenmalige aankoop met uitlevering 

Inleg min. € 3.000,- er wordt na vrije keuze in denominatie 1 gr, 5gr, 10gr, 20gr, 50gr, 100gr, 250gr, 500gr, en 1.00 gr fysiek goud uitgeleverd. • Geen kosten (inschrijving)
 • Geen meerwerk
 • Geen opslagkosten
 • Verzend kosten , zie agb.pim.ag 
 • Levering binnen 21 werkdagen na ontvangst betaling en opdracht.
Goud kopen, goud abonnement,BGK - Plus eenmalige aankoop zonder uitlevering

BGK - Plus eenmalige aankoop zonder uitlevering

Inleg min. € 3.000,- vrije keuze in denominatie 1 gr, 5gr, 10gr, 20gr, 50gr, 100gr, 250gr, 500gr, en 1.00 gr fysiek goud. 

Maandelijks 0,6% bonusgoud over de aankoop (gramprijs via PIM app of bonusgoldkauf.pim.ag)


 • Geen Kosten (inschrijfpremie)
 • Geen meerwerk
 • Opslag kosten 0,07% excl. 19% BTW  
Goud kopen, goud abonnement,BGK - Plus eenmalige aankoop zonder uitlevering met sparen

BGK - Plus eenmalige aankoop zonder uitlevering met sparen

inleg min. € 3.000,- vrije keuze in denominatie 1 gr, 5gr, 10gr, 20gr, 50gr, 100gr, 250gr, 500gr, en 1.00 gr fysiek goud. 

Maandelijks 0,6% bonusgoud over de aankoop (gramprijs via PIM app of bonusgoldkauf.pim.ag) zie ons voorbeeld


 • Kosten (inschrijfpremie) 15 X maandbijdrage
 • Geen meerwerk
 • Opslag kosten 0,07% excl. 19% BTW  
 • Gratis Debit-kaart van Master Card®
goud telling, goud fysiek opslag bank

Dit is nu de meest uitgebreide spaar- winstvergoedingsproduct waarmee voordelig fysiek goud sparen opgebouwd kan worden en een winstvergoeding 0,6% oplevert per maand. Bonusgoud kan terug gekocht worden door PIMGold volgens de IGK goudprijs en uitbetaald worden op u gewenste rekening.

Zowel het eenmalig gekochte goud als het bonusgoud wordt bij Loomis verzekerd opgeslagen (110%)

Elke 21 werkdagen wordt er een goud-telling uitgevoerd door een externe, speciaal daarvoor aangewezen, accountant.

Bij de toegewezen rekening is het goud op de rekening direct aan de rekening toegewezen en dit goud is het volledige eigendom van de rekeninghouder, wat tevens inhoudt dat de rekeninghouder fysiek goud bezit. De serienummers van de goudstaven-baren van uw rekening zijn exact bekend en zonder toestemming van de rekeninghouder mogen deze niet verhandeld worden. Het fysiek goud wordt door PIMGold bij een goudbank bewaard in een van haar internationale kluizen.

Aandelen van goudmijnen en zilvermijnen

Er zijn diverse beursgenoteerde goud- en zilverproducenten. De aandelen van deze bedrijven zijn vrij op de beurs verhandelbaar. In het algemeen volgt de koers van het aandeel de internationale goudkoers. Gaat de goudprijs omhoog dan zal het goudaandeel stijgen. Deze relatie is echter niet 1 op 1 omdat er diverse andere zaken meespelen die de waarde van het goudaandeel bepalen. Zoals de nog beschikbare goudvoorraad in de grond, de exploitatie vooruitzichten, de productiekosten, de politieke stabiliteit van het land waarin de mijn is gevestigd.

Beleggingsfondsen in goud en zilver

Er bestaan een groot aantal goud en edelmetaal gebonden fondsen die genoteerd zijn op diverse beurzen wereldwijd. Deze fondsen beleggen in aandelen van goudmijnen, goudexploitatie bedrijven, fysiek goud, futures en/of een combinatie hiervan. Beleggingsfondsen rekenen diverse managementvergoedingen door aan de klanten (vaak 1-2% van het ingelegde vermogen per jaar). De prestaties van het beleggingsfonds zijn sterk afhankelijk van de expertise van het management.

Fysiek goud, investeren in goud

Exchange Traded Funds

Een Exchange Traded Fund (ETF) is een speciaal beleggingsfonds waarvan een aandeel in het ETF direct een hoeveelheid van de onderliggende grondstof vertegenwoordigd en deze prijs daarvan volgt. De bekendste edelmetaal EFT's zijn het GLD en SPDR Gold ETF en het SLV ETF voor zilver. De beheerder van het ETF garandeert dan een aandeel van een ETF een bepaalde hoeveelheid edelmetaal vertegenwoordigt (Bij het GLD fund is dit 1/10 troy ounce goud). De belegger heeft echter geen garantie dat de ETF daadwerkelijk de hoeveelheid fysieke edelmetaal in zijn bezit heeft. De belegger kan ook zijn aandeel niet omwisselen voor het fysieke edelmetaal.


Futures / termijncontracten

Futures zijn termijncontracten voor een grondstof en geven het recht om op een bepaalde toekomstige datum een bepaalde hoeveelheid van de grondstof geleverd te krijgen tegen een vooraf bepaalde prijs. Een interessante eigenschap van futures is dat deze zowel gekocht als verkocht kunnen worden, waardoor de belegger kan inspelen op koersstijgingen en op koersdalingen. Voor het verkopen van futures is het wel noodzakelijk dat de belegger een groot onderpand in geld of van de daadwerkelijk grondstof vastlegt. Future contracten worden gewaarborgd door de beurs waarop ze verhandeld worden. Een future heeft een hefboomwerking ten opzichte van de onderliggende waarde waardoor ten opzichte van het geïnvesteerde kapitaal een grotere stijging of daling ten opzichte van de goudkoers wordt gerealiseerd.

goudkoers, goud kopen, goud sparen

Edelmetaal opties

Opties op edelmetalen zijn (net zoals opties op aandelen) het recht om op een bepaalde toekomstige datum tegen een vastgestelde prijs een grondstof te kopen. Opties worden meestal verhandeld op de 'Over The Counter'(OTC) markt. Net zoals met futures bestaat de mogelijkheid om long of short te gaan, waarbij de belegger kan profiteren van koersstijgingen en koersdalingen. Voor opties zijn een contract tussen 2 partijen en de belegger is dus afhankelijk van de tegenpartij in het nakomen van het contract. De hefboomwerking bij opties is groter dan die van futures.

Trackers, turbo's, speeders

Goud belegen , goud investeren, goud aankopen

De laatste jaren zijn diverse banken gestart met de verkoop van zogenaamde trackers. Dit zijn producten die met een hefboomwerking een bepaalde aandelenindex, valuta of grondstof volgen.

Deze trackers maken het voor investeerders makkelijker om met een hefboom te speculeren op een prijsstijging of prijsdaling van de onderliggende waarde. Deze producten zijn door de aanbieders opgebouwd uit een combinatie van opties en futures. De investeerder hoeft hierdoor minder expertise te hebben in de complexe materie van opties en futures. De aanbieders van trackers, turbo's en speeders rekenen wel een extra vergoeding door in hun producten.

Goud belegen ,goud investeren,goud aankopen,goud kopen,goud inkopen,goud sparen,goud koop,inkoop goud,