Goud Sparen,Goud Kopen,Goudrekening
Geld zoals geld bedoeld is ! FGA NL, FysiekGoudAdvies Nederland

GOUDPRIJS

Goud nu, 2018 waarde?

   

Wat is de koers van het goud, hoe ziet de grafiek eruit en wat is de goudprijs vandaag? Beleggen in fysiek goud of beheer en gouden munten is populair, maar de goudprijs en de koers kunnen fors op en neer gaan. De prijs van goud wordt in het algemeen weergegeven per gram, per troy ounce of per kilogram.

   

 

GOUDPRIJS per gram

Zo was de goudprijs een tijd boven de boven de 1800 dollar in 2012.

€ 46,63 p/gr.

Welke factoren zijn van invloed op de waarde van het goud en hoe hoog is de goudprijs vandaag? Goud kopen voor beginners kan ook online tegenwoordig.

Goud kopen is erg eenvoudig en niet veel moeilijker dan het kopen van een goed boek. Bepaal hoeveel u aan goud wilt uitgeven en vervolgens wat u aan goud wilt kopen, tegen welke goudprijs.

Wordt het baar goud! Dat wil zeggen staven goud of reepjes, om thuis te bewaren. Of gouden munten, een goudstaaf of sieraden

Het is allemaal eenvoudig verkrijgbaar via een juwelier, handelaar in munten, zoals de Krugerrand, PIMGold, Maple Leaf. Of u bestelt het goud via het internet, het kan allemaal.

Verwacht echter niet meteen wonderen, want de goudprijs moet voldoende stijgen om er ook winst op te maken. Denk er ook aan dat gouden munten en baar goud bijna van zuiver goud zullen zijn, maar de zuiverheid bij sieraden kan variëren.

Hoeveel karaat uw sieraad is, bepaalt ook hoeveel goud u in handen hebt. Voor baar goud geldt dat een banksafe relatief veilig en goedkoop is. Verzeker en documenteer de inhoud van uw safe altijd goed. Wij bieden u ook, tegen een kleine vergoeding, goudopslag mogelijkheid aan. Zie hier

Tegenwoordig kunt u via meerdere aanbieders goud kopen en verkopen. Dit alles steeds vaker via het internet, wat wij natuurlijk u ook voorstellen. Dit wegens een aantal veiligheid voordelen en verzekering eisen.

Tevens kunnen wij u een Debitkaart aanbieden, als u een abonnement heeft bij ons, dit via onze Duitse goudleverancier.

Hoe bepaal je de prijs/waarde van goud?

Goudwaarde/verzamelwaarde/emotionele waarde

Wat is het gouden sieraad waard? 

Dat hangt helemaal van u af. We kunnen de waarde van bijvoorbeeld een gouden ketting, armband of ring onderscheiden in drie verschillende.

De daadwerkelijke waarde: Hoeveel goud zit er in en wat is dat goud waard? 

Verzamelwaarde: Is het een stuk begeert door verzamelaars? Zo ja, dan heeft dat meestal een hele andere waarde dan de daadwerkelijke goudwaarde. 

Emotionele waarde: Een sieraad kan aan euro's nog zoveel waard zijn, maar het kan bijvoorbeeld een familiestuk, erfstuk of cadeau zijn, waardoor het misschien voor de één totaal geen waarde heeft en voor de ander van onschatbare waarde is.

Waarom de waarde bepalen, voordat u sloop-oudgoud verkoopt?

Een simpel antwoord: Om teleurstellingen te voorkomen. En de werkelijke waarde vast te laten stellen. Op basis van zuiverheid en gewicht kan een goudprijs opgemaakt worden gericht op de (IGP) Internationele Goud Prijs. zie hier

oudgoud, sloop goud, duurzaam goud,recycle goud,

WAT IS EEN KARAAT GOUD?

Puur (zuiver) goud is één van de edelmetalen. Het is een dicht maar ook zacht metaal. Voor gebruik moet het gezuiverd worden en voor de meeste doeleinden is een legering (menging) met andere metalen noodzakelijk om het harder te maken.

Het gehalte van goud wordt aangeduid in karaat. Eén karaat is dan een 24e massadeel zuiver goud.

Dan is 24 karaat dus zuiver goud of, als in edelmetaal jargon, fijngoud genoemd.

Van 1 tot 24 karaat goud.

     De meest voorkomende goud gehaltes zijn:

Karaat

Percentage

Aanduiding

8 karaat goud

33,3% goud

333

14 karaat goud

58,5% goud

585

18 karaat goud

75,0% goud

750

20 karaat goud

83,3% goud

833

21 karaat goud

87,5% goud

875

22 karaat goud

91,7% goud

917

24 karaat goud

99,9% goud

999

Goud verschillen tussen west en oost

goudprijs, prijs van goud,goud nu,wereldwijd goud prijs,

Het laatste gehalte aan goud (24 karaat 999.9 goud) wordt nagenoeg alleen aangetroffen in gouden munten of baren van goud. Het meest voorkomende gehalte in Nederland zal 14 karaat zijn (14k of 14kt). In landen om ons heen, zoals Duitsland, vinden we ook veel 8 karaat goud. 

In landen in het Midden-Oosten en Azië worden juist vaker de hogere gehaltes verkocht. Daar zie je veel meer 18 en ook 22 karaat over de toonbanken verhandeld worden, dan bij ons en de ons omringende mogendheden.


BTW bij aan- en verkoop van GOUD

Alle prijzen vermeld op onze website zijn – indien van toepassing – inclusief btw.

Goud is altijd vrijgesteld van btw. Zowel de gouden kaarten/cards, als de goudbaren die wij verkopen, voldoen aan de vereisten om als beleggingsgoud te worden verkocht. Om die reden wordt 0% btw berekend.

Een voorwaarde voor het toepassen van de margeregeling is, dat er geen btw bedrag op de factuur wordt vermeld.

Indien u, als privépersoon, aan ons goud terug verkoopt speelt de btw geen rol. Wij stellen een inkoopformulier voor u op, waarop staat aangegeven wat u aan ons verkoopt tegen welke prijs.

goud en verstand, goudwaarde, goud en belastingen, belastingdienst en goud, belastingen en goud,

Inkomstenbelasting en Fysiek Goud

Het bezit van fysiek goud, wordt voor de inkomstenbelasting gezien als een belegging. Dit dient door u dan ook opgegeven te worden in box 3 voor de inkomstenbelasting (inkomsten uit beleggen en sparen)

Het voldoen van de aangifte is een verantwoordelijkheid voor u als privépersoon. Wij verstrekken zelf niet actief gegevens aan de belastingdienst, wel kan de belastingdienst bij ons – net als bij ieder ander bedrijf – de administratie opvragen. Wij zijn echter geen bank en staan zodoende niet rechtstreeks in contact met de fiscus.

FGA fysiek goud advies,verkoop goud, goud verkopen, goud koop,goudrekening,goud abonnement,goudkaarten, goldcards,pim goud, pim gold,pim producten, pim concepten,pim mogelijkheden,pim cards,goldbar, goudbaren,goudbaar,,pgh holland, fysiek goud kopen,fysiek goud sparen, goud beleggen, goud investeren,pimgold,pim abonnementen,pim goudrekeningen,